Liefste mei

Een van de laatste berichten die ik hier plaatste, was dat ik ontspanning zocht. Ik vind het enorm moeilijk om een berg werk te negeren, de knop om te draaien en voor mezelf uit te maken dat het tijd is voor vakantie of pauze. Niet zo lang geleden zei iemand me dat deze mij bewonderde omdat ik me in dingen kan vastbijten en daarin tot het uiterste ga. Leuk, maar als je vergeet te genieten boeit dat ook niet echt. Het vergeten ademen, de tijd willen stil zetten en balen dat het niet voldoende is. Of staan er dan teveel dromen op één to-dolijst?

Hoewel we al in mei zitten, durf ik nu nog te praten over voornemens. Maar even duidelijk maken, een voornemen hoeft niet vast te hangen aan dat “1 januari moment”. Ik wil (terug) leren genieten van het moment. 
Ik vond de reacties op de vorige post trouwens ontzettend lief! Ik heb ook een paar tips voor jullie: (vul gerust aan in de reacties!)

  • Een bad nemen en eindelijk eens al die badbommen gebruiken. Wist je dat daar trouwens een houdbaarheidsdatum op staat?
  • Een boek eens op een andere manier beleven? Luisterverhalen. Geen angst voor natte pagina’s en uitgelopen letters in bad én je hoeft niet te vechten om een zitplaats op openbaar vervoer om je boek te kunnen openslaan.
  • Ik word enorm rustig van kaarsen, met of zonder geur.
  • Ruim op, wees blij met het resultaat (al was het van een verschoven stapel) en maak desnoods weer rommel (als je een rommelig type bent zoals ik).
  • Zet de radio eens even extra luid!

Geen voornemens voor dit jaar, maar 2018 nemen zoals die komt!

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *