Nieuw compact hebbeding!

Jullie hadden het ene filmpje waarschijnlijk al wel gezien… Deze was niet zo van hoge kwaliteit, vermits het met mijn computer was opgenomen. Wel nu heb ik voor mijn verjaardag, wat toch al een tijdje geleden is, een digitaal fototoestelletje gekregen. Niet zo’n dikkie, zoals ik al heb, maar een compacte.

Ik beschik nu over een Canon PowerShot SX210 IS. Maar om het kort en krachtig te zeggen, is het een digitaal cameraatje dat zeer sterk in kan zoomen! Het heeft namelijk een 14x optische zoom, wat behoorlijk veel is. Het kan ook nog is verder dan deze 14 keer, maar dan wordt je kwaliteit ook wat minder.

Waarschijnlijk zullen jullie de kleur al wel hebben geraden, hij is namelijk rose! Verder kan hij als, toch bijna, iedere digitale camera zowel foto’s maken als filmpjes opnemen. Wat best handig is, voor als ik in de toekomst wat meer filmpjes zou willen maken.

Hieronder zien jullie al vast wat productfoto’s die ik heb genomen. Ik moet nog eens goed de handleiding doornemen, en vooral oefenen en zien wat het beste past bij welke optie. Mits je vanalles kan regelen. Net zoals op mijn ‘dikkie’ (Canon 300D), kan je de snelheid,… bepalen. Toch is het wat aanpassen, met het gebruiken van een flash, de netheid regelen,… Maar dit wordt gewoon wat oefenen en hopelijk ben ik er gauw mee weg! Voor de rest ben ik heel tevreden met dit camera’tje! De filmkwaliteit is zeer goed, net zoals de kwaliteit van de foto’s. Hiervan, de netheid/kwaliteit, stond ik het meest van versteld. Ook wordt het geluid goed opgenomen en kan ‘ie best goed inzoomen. Wat ik altijd wel leuk vind om te doen bij een camera!

Ook is het gewicht heel wat aanpassen. Met men dikkie was het altijd wel twijfelen of ik hem wel meenam, doordat ‘ie wat zwaarder is, en nu kan mijn compactje zelfs in mijn klein handtasje! Hij weegt namelijk zo’n 215 grammetjes, wat pinuts is tegen over mijn allerliefste dikkie.

Vinden jullie het netheidspunt van de foto hierboven? Het was even wat zoekwerk, maar het bevindt zich links boven van het potje.

Zo dit was mijn nieuwe camera!

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *