Stappenplan tot Kerstliefde

Wie vindt de kerstperiode nu niet leuk? Noem het hoe je het wilt; Kerstvakantie, Wintervakantie, blokvakantie,… Het maakt allemaal niet uit, want in deze vakantie komt er een sfeer vrij dat iedereen stiekem naar verlangt. Of toch bij mij. (Nu lijk ik pas een beetje zotjes.) De kerstbomen met hun geur, iedereen dat begint te kokerellen, de lichtjes, ik kan eindeloos doorgaan. Wie vindt het nu niet fijn? En by the way, sneeuw hoort er niet altijd bij hé (voor diegenen dat de winterse sfeer niet leuk vinden). En je kan zeggen: ‘Bah! Ik haat koude.’. Wel haatsmurf, er bestaan nog steeds openhaarden, kaarsen, dikke sokken en dekentjes.

Ben je nog niet overtuigd probeer dan het volgende stappenplan.

 1. Dikke sokken

Ze hebben ze in alle maten, kleuren en prints. Verder zijn er zelf met antislip, voor als je uit je luie zetel wilt komen voor een warme chocomelk.

2.Openhaard en/of kaarsen

Wat geeft er meer warmte en gezelligheid dan een openhaard? Ja, er bestaat ook een radiator, maar deze heeft toch totaal niet de aaibaarheidsfactor? Ok, je gaat de openhaard niet beknuffelen (niet doen hé! Verbranding is gegarandeerd), maar je wilt er heus zo dicht mogelijk bijkruipen. Heb je het niet of wil je het nog extra gezellig maken? Kaarsen! Ze bestaan in alle geuren en kleuren, maar soms is neutraal nog het leukste. Je wil de kerstbomengeur niet te veel vertroebelen en je wil al helemaal niet in een kakafonie van geuren terecht komen.

3. Lichtjes en versiering

Ik ging op drie een kerstboom zetten, maar niet overal wordt deze traditie gehouden. De lichtjes uit de kerstboom op zich, zijn al een heuse sfeermaker en tegenwoordig vind je er zelf op batterijen. Je hoeft dus niet te sukkelen met je draad dat niet lang genoeg om tot aan het stopcontact te geraken. Beeldjes ( denk aan hertjes, engeltjes, sterretjes, huisjes), dennenappels, kerstballen, glitters,… Het feestelijke hoort ook wat bij de kerstvakantie, daarom is deze vakantie volgens mij zo leuk!

4. Warme drankjes

Chocomelk of koffie met slagroom en hagelslag, thee met een koekje of een cupcake. En ja er bestaan ook jeneverkes in alle smaken en de gluhwein met zijn kruidig geurtje, maar van deze hier kan je niet zoveel drinken als je wil en je wilt heus nog onthouden hoe fun het allemaal wel was.

Dit waren heus niet zoveel stapjes hé. Weten jullie er nog? Vergeet niet vakantie betekent ook een beetje ontspanning (voor degene met blokperiode) !

Be Sociable, Share!

Een gedachte over “Stappenplan tot Kerstliefde

  1. Anniek

    Jaa, ik vind de kerstvakantie ook echt geweldig! Zo gezellig altijd, met al die feesten waarbij je samen bent. En inderdaad: het ultieme kerstvakantie gevoel is toch wel als je op de bank ligt, kleedje over je voeten, een kop warme chocomel of thee, het kacheltje aan, en lekker wat lezen of samen een spelletje doen. Love it <3 Liefs Anniek – http://www.glowofbeauty.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *