Sinterklaas doet me meteen denken aan chocolade en speculaas. Die twee samen en bam! Hier is voor jullie, volgens een recept van Pascal Naessens ‘chocolademousse op speculaas’.
Wat heb je allemaal nodig?
- 250 g speculaas
- 75 g boter
- 300 g chocolade (minsten 70% cacao) met wat extra
- 5 eieren
Allereerst verkruimel je al je speculaas. Ik heb dit gedaan door met man en macht erop te kloppen met een deegrol, maar ik raad jullie aan van het toch met een mixer te doen omdat je dan zeker bent dat alle dikkere brokjes weg zijn. Deze meng je met de gesmolten boter. Ik heb kleine taartjes gemaakt, dus weet niet of het volgende ook telt voor een grote taart. Maar ik heb keukenfolie in het potje gedaan om het taartje nadien er gemakkelijker uit te krijgen zonder breken. Bij het kleine taartje lukte dit met wat voorzichtigheid!
Je chocolade laat je best smelten au bain-marie. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers voeg je toe aan de gesmolten chocolade (die niet meer al te warm is!) en nadien spatel je er het opgeklopte eiwit door. Je chocolademengsel doe je dan op de bodem.
Als afwerking kan je met een rasp wat chocolade raspen. Je zet ze in de koelkast voor minimum een uurtje en dan kan je beginnen smullen!
Smakelijk!