Chocolade- speculaas taart

Sinterklaas doet me meteen denken aan chocolade en speculaas. Die twee samen en bam! Hier is voor jullie, volgens een recept van Pascal Naessens ‘chocolademousse op speculaas’.

begin

Wat heb je allemaal nodig?

  • 250 g speculaas
  • 75 g boter
  • 300 g chocolade (minsten 70% cacao) met wat extra
  • 5 eieren

mdbn5x6msecc65hgul9t2a_thumb_5610

Allereerst verkruimel je al je speculaas. Ik heb dit gedaan door met man en macht erop te kloppen met een deegrol, maar ik raad jullie aan van het toch met een mixer te doen omdat je dan zeker bent dat alle dikkere brokjes weg zijn. Deze meng je met de gesmolten boter. Ik heb kleine taartjes gemaakt, dus weet niet of het volgende ook telt voor een grote taart. Maar ik heb keukenfolie in het potje gedaan om het taartje nadien er gemakkelijker uit te krijgen zonder breken. Bij het kleine taartje lukte dit met wat voorzichtigheid!

specu

ppnc1md9sha9jfkybrvba_thumb_561a

i9c1hvy7sy2mdkralnbd8g_thumb_5620

Je chocolade laat je best smelten au bain-marie. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers voeg je toe aan de gesmolten chocolade (die niet meer al te warm is!) en nadien spatel je er het opgeklopte eiwit door. Je chocolademengsel doe je dan op de bodem.

fotochoco

1sqeskasrpezme2ytdxgg_thumb_5624

taart

n4kejypsb6bmiigtj44w_thumb_5635

Als afwerking kan je met een rasp wat chocolade raspen. Je zet ze in de koelkast voor minimum een uurtje en dan kan je beginnen smullen!

nlxphpbirfaxftbwmk8s9g_thumb_563b

rkz2qtdvruszyx9kuuxovw_thumb_563f

taartje

Smakelijk!

 

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *