Dolle poppen

De laatste schooldag voor de vakantie begint! Vandaag een halloweenlookje. De titel verwijst naar doll, wat in het nederlands pop betekend. Schattige poppetjes kunnen in het donker zeer akelig overkomen. Zeker als er zo’n schaduw op de muur te voorschijn komt! Ook in wat horrorfilmen worden poppen als eng te weer gebracht. Hierbij dus een poppetje ;). Het is eerder wel een lief poppetje. Maar krijg je dit voor je deur? Dan schrik je je toch wel even een bult! Ik had maar 1 kant van men gezicht gedaan. Benieuwd? Kijk dan maar gauw even verder!Eerst heb ik mijn gezicht gereinigd. Doe dit zeker als je nog make-up op hebt!

Vervolgens kan je een make-up basis op doen. Dit is niet verplicht. Ik gebruik die van de Hema. Later zal er nog wel een review over komen. Hierna heb ik fond de teint, ook van de Hema :p opgedaan. Verder ook nog de nieuwe oogconcealer, weer van de Hema. Hierover komt er ook zeker een review! Na de concealer, kan je andere concealers gebruiken voor een roodheid of een puistje,… Daarna heb ik er poeder aangebracht. Dezelfde kleur als men Hema fond de teint. Volgens mij is dit, bij mij, 22.

Hierna kan je beginnen met het ‘echte‘ werk. Ofwel kan je eerst met wit oogpotlood een halve cirkel net onder je oog tekenen en deze inkleuren. Ofwel kan je eerst met een zwarte eyeliner/oogpotlood de buitenrand van de cirkel tekenen. Ik ben begonnen met het witte, en dan heb ik met zwarte eyeliner er een kringetje om getekend. Anders heb je misschien de kans om wit op je zwarte lijn te hebben. Ik heb het met een eyeliner gedaan, mits men oogpotlood iets te dik en niet donker genoeg was. Eyeliner valt ook harder op dan oogpotlood. Hierbij heb ik dan ook kleine lijntjes getrokken als wimpers. Heb je valse wimpers? Dan kan je deze daar plakken. Dit geeft nog een beter effect. Vergeet ook niet je wimperrand wit te maken. Geen mascara, behalve als je het echt wilt en witte hebt.

Wil je verder gaan met de ogen? Doe wat oogschaduwbasis op en breng dan zwarte eyeliner op je bovenste ooglid. Dit kan ook met oogpotlood. Dan breng je een roze oogschaduw aan, dit mag tot net onder  je wenkbrauwen. Ik heb die van Jip&Janneke gebruikt. Ik heb als highlighter een oogschaduw gebruikt van Gosh. Die heb ik aangebracht onder men wenkbrauw. Verder heb ik nog de zwarte oogschaduw van Jip&Janneke gebruikt. Deze heb ik in men buitenste ooghoek aangebracht en een beetje verlengd in de crease (dit is je arcadeboog). Krul je wimpers met een wimperkruller en doe wat mascara op. Heb je blauwe ogen? Dan kan je een baby-blauwe in plaats van roze oogschaduw opdoen.

Pak dan een mooie roze blush en blush het in een rondje op je wang. Lekker veel opbrengen! :p

Hierna moet je enkel nog je lippen doen. Pak concealer en maak je lippen huidskleur. Hierbij mag je zeker over de randen van je lippen gaan! Dan heb je een mooiere overgang en zie je niet meer waar je lipjes zijn. Je kan evengoed een huidskleur lippenstift opdoen. Pak een opvallend lippenstiftje met veel pigment en zet een dikke stip in het midden van je onderlip. En dan 2 op je bovenste lip. Dit pas je dan een beetje aan. Is dit niet opvallend genoeg, wat bij mij het geval was. Mijn lippenstift was heel gepigmenteerd maar te licht. Hierdoor heb ik dan het donkere lipglossje van de Jip&Jannekes collectie gebruikt. Deze is zeer gepigmenteerd en heeft toch wel wat shimmer.

Voor een nog meer poppeneffect kan je je haar in 2 hoge staartjes doen. Je haar mag lekker warrig zijn! Het is dan ook Halloween. Je kan zelf aan je elastiek een koortje met een spinnetje hangen. Het koortje moet wel langer zijn dan je haar. En dan komt er een spin vanuit je haar gehangen!

Hup je bent helemaal klaar! Je kan natuurlijk nog heel wat touchkes geven, maar je basis is er 😉 .

Deze van mij ziet er zo uit (eerste keer dat ik het maakte). Sorry voor de kwaliteit, maar deze foto is gemaakt met de webcam van men pc.

Dit is een primeur! Mij bijna helemaal op de foto! Een vriendin van mij geloofde wel niet dat ik het was op de foto! Dus ik lijk wel wat anders in het echt :p . Grappig om mij dit te zien schrijven! :p Het is wel zo dat men onderkaak wat dikker lijkt,… Maar dit komt volgens mij deels door de blush. Ik lijk ook zo verschrikt. Maar dit was om mijn pupil en iris in het midden van mijn oog te doen verschijnen. Hopelijk hebben jullie er wat aan! (kijk van wat verder en je ziet het oog als 1 geheel, creepy!)

En nog een tip! Wil je iemand doen verschieten? Doe dan in z’n popcorn wat spinnetjes. Deze zal niet weten waarin hij/zij zijn tanden zet!

Weten jullie al wat jullie gaan doen voor Halloween?

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *