Hema uurwerk

Ik droomde van een ‘rose golden watch’. Die uurwerken om je pols met dat mooie goud-rosen glansje.

Je hebt er een heleboel merken van. Ook merken waarvoor je veel centjes moet uittellen zoals die van Michael Kors,… Maar hé, er zijn er wel altijd die buiten de boot vallen en niet high end zijn wat de prijzen betreft. Ik had al een tijdje mijn oog laten vallen op deze van de Hema. Wanneer ik ze dan eindelijk mocht kopen, was ze overal uitverkocht. Dan denk je, hé maar de Hema heeft ook een online website… Maar volgens mij waren ze letterlijk eventjes uit het assortiment. Net voor de solden begon en met dat sprankeltje hoop liep ik de Hema toch maar weer binnen. Mijn ogen gingen fonkelen, want er hingen er! Wel maar twee, maar ik heb er natuurlijk maar eentje nodig (het zo pas raar zijn: om iedere pols een uurwerk).

Het uurwerk zit in een doorschijnend, plastic kokertje. Niet zo high end, maar voor mij was de verpakking niet zozeer het belangrijkste. De koker is wel stevig. Maar hé, ik hoef die koker niet om mijn polsen, maar dat mooie hebbedingetje dat erin zit! Je kan het uurwerk er wel gemakkelijk doorheen zien en inspecteren. In sommige Hema’s kan je ze zelfs tentoongesteld zien. In de koker zit zo’n karton met nog wat extra info op. Het horloge is nikkelvrij (goed voor degenen met een allergie hiervan) en is spatwaterdicht (ik zou hem wel niet dopen in je bad). Verder heb je nog 2 jaar garantie.

In het kokertje vind je ook nog een papiertje met hoe je je bandje kan verkleinen. Het is in het begin wat zoeken, maar zo moeilijk is het uiteindelijk ook niet. Als je hele smalle polsen hebt, moet je misschien zien met Hema of met zo’n uurwerkenmaker of ze deze niet wat korter kunnen maken. Bij mij staat deze namelijk op het kleinst en het hangt nog wat losjes om men pols. Ik vind dat aangenaam en gemakkelijk, maar ik kan begrijpen dat het voor sommigen irritant kan zijn.

Op het uurwerk zelf zie je ook drie kleinere cirkels met een soort tijdsbepaling. Op dit uurwerk is dit enkel en alleen maar decoratie. Ik zou dit denk ik ook niet kunnen gebruiken. Hoe gek het ook klinkt, soms is het uur lezen al moeilijk genoeg en om er dan nog eens van die niet-meteen-begrijpende functies aan toe te voegen is er soms wat teveel aan. Ik wou het simpel houden en dit is ook zo bij dit uurwerk. Je kan er het uur op lezen en ik vind deze een mooie. Wat wil ik dan nog meer?

Eentje dat licht geeft in het donker! Oké, je mag me wat zotjes verklaren maar ik verschoot er zelf van. Hij lag naast mij op het nachtkastje (avond/nacht) en de witte gedeelten op de wijzers en de blokjes ( diegene dat de 1,2,3,4,… aantonen) worden geelachtig. Een beetje ‘glow in the dark’-achtig. Ik vond het wel grappig, het stoort niet en het is eigelijk wel handig. Dit staat trouwens niet op de verpakking. Hieronder nog wat foto’s:

Voor mij hoeft het geen duur uurwerk te zijn, omdat ik het niet meer gewoon ben om er eentje te dragen. Als ik dan meteen een dure koop en ik deze niet graag draag dan is dat best wel spijtig. Verder ook omdat ik met zo’n heel duur horloge om mijn pols niet echt iets zou durven doen. Op stage is het zeer handig om het uur in het oog te houden voor de opeenvolging van activiteiten. Verder is het ook niet zo erg als deze dan per ongeluk vuil wordt (verf,…) of als er een kras op komt,… Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar het is dan ook niet zo heel erg. Het uurwerk is niet zo zwaar en het is een waar juweeltje om men pols. Dit uurwerk van de Hema is 25€.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *