Kokosijsjes

Heb jij ook zin in afkoeling met al dat warme weer? Deze lekkere ijsjes zijn de oplossing! Het was moeilijk om er van af te blijven zolang alle foto’s voor deze post nog niet af waren, maar ondertussen zit hier iedereen aan de ijsjes. Je hoeft totaal geen keukenprins(es) te zijn en je hebt maar 1 ingrediënt nodig. Behalve als je een beetje wil cheaten met chocolade! Je hebt vormpjes en kokosmelk nodig. Het fijne aan kokosmelk is dat heel veel mensen het kunnen drinken/eten, het is namelijk lactose- en glutenvrij (woohoo happy buikjes!)!Door het warme weer was mijn kokosmelk heel vloeibaar, maar ik raad aan van eens goed met de doos te schudden of het eerst in een kom te gieten en in te roeren alvorens ze in de vormpjes te gieten. Alles in de vormpjes verdeeld? Stop ze snel in de diepvriezer!Ik zou ik niet zijn als er geen chocolade aan te pas kwam. Het voegt ook heel wat smaak toe! Smelt wat chocolade, dip het ijsje erin of giet het er wat over en smullen! Je kan ze ook terug in de diepvriezer steken (wel niet in het vormpje, maar eerder op een bord). Wil je dat zebra-effect? Dip de lepel in de chocolade en zwier hiermee wat boven je ijsje. Hou je ijsje boven de kom, dan heb je geen hele kliederboel. Ik smelt de chocolade “au bain marie” (chocolade in een kom op een kookpot met warm water), want dan kan deze niet verbranden, wat ik altijd wel voorheb met de microgolfoven. Wil je toch chocolade, maar denk je dat je veel te veel gaat knoeien? Dan kan je gewoon wat chocolade bij in het vormpje doen met de kokosmelk!

Gaan jullie ze eens uitproberen?

Je kan me ook volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *