Oversa

Een tijdje geleden merkte ik dat ik heel wat lege flesjes nagellakremover in mijn schuif liggen had. Deze moest ik hoogst nodig vervangen door een vol flesje!

Toen ik bij de Di langsging, herontdekte ik Oversa. Ik had het een hele tijd geleden al zien staan, maar had toen thuis nog remover. Dus ja, nu was deze aan de beurt! Volgens mij ligt de oorsprong ervan in Duitsland. Simpelweg omdat de hoofdtaal op het flesje Duits is en er staat ‘made in Germany’ op (hihi). Ik had de keuze tussen aceton en aceton-vrij. Ik koos deze keer voor de aceton-vrije variant. Ik heb er eerlijk gezegd vroeger nooit aandacht aan besteed en pakte ik telkens, zonder dat ik het wist, het flesje met aceton.

   

Door mijn paar ervaringen met aceton, die ik nu kan vergelijken met de aceton-vrije, kan ik besluiten dat aceton voor mijn nagels niet zo gezond is. Aceton kan dan misschien wel goed en bekend zijn voor de meesten omdat het ‘zo’ goed glitter kan verwijderen. Maar helaas heb ik dit ook niet echt kunnen ervaren met mijn acetonvarianten. Het was altijd wel wat boenen. Aceton heeft ook zijn duistere kantjes, het zou je nagels doen uitdrogen en hierdoor ook aantasten. Wanneer ik mijn nagels ontlakte, reageerden mijn nagels best raar en braken ze in de volgende dagen. Of het nou echt aan de remover ligt of niet, tot nu toe heb ik met de aceton-vrije nog geen gebroken nagels en zijn ze best wel sterk.

De aceton-vrije variant is te vinden in een wit flesje met een licht roze vloeistof en is voor alle nageltypes ( wel niet voor kunstnagels). Verder heeft het potje ook een handig pompje. Zoals je op de foto ziet hoef je enkel (eerst het dekseltje opendoen) met een watje op het pompje te drukken. Met 1 of 2 pompjes heb je al voldoende op je watje om wat nagels te ontlakken. Verder vond ik de geur ook wel veel minder fel dan anders, dit misschien omdat de geur wordt afgeremd door het pompje. Ook is dit flesje handig omdat je het kan aanvullen met eender welk product, je hoeft het enkel open te draaien en er een andere remover in te gieten. In het flesje gaat 175 ml en kost 3€95.

Ik ben best tevreden over deze remover en het heeft tot nu toe best wel snel mijn nagels ontlakt. Verder vind ik dit flesje ook zeer handig werken door het pompsysteem, wat dan ook veel sneller werkt dan een gewoon flesje. Volgende keer zal ik misschien wel een andere kopen uit nieuwsgierigheid, maar dan zal ik hem wel overgieten in dit flesje van Oversa.

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *