Ronddwalen in de IKEA

Naar de Ikea ga ik niet bepaald om meubels en andere dingen te kopen. Hoewel er nadien toch wel wat in de zak is gepropt. Ik loop er vooral graag in rond! Het is net alsof je door de woonpagina van Pinterest rondloopt!

Vaak kan ik ook niet aan de verleiding weerstaan om even naar de televisieschermen te staren. Deze staan altijd op op allerlei stukjes film en even kan je je dan “thuisvoelen” in een “valse” Ikea-woonruimte. Waarschijnlijk is dat misschien ook een verkooptruc, maar je kan dan wel even testen of de zetel goed zit!

Het linkse vond ik vooral leuk bedacht. Je kan deze “hangpotten” gewoon aan je plafond hangen en er je kruiden in planten. Handig voor in de keuken, en je aanrecht staat dan niet helemaal vol. Je zou deze ook in de badkamer kunnen hangen met al je shampoo’s en dergelijke. Vaak zie je er ook allerlei leuke stickers plakken aan de muren. Vooral deze Pixel- stickers zijn leuk en speels. Zowel leuk voor volwassenen (die iets hebben met gamen) als voor kinderen of tieners. Je muur wordt dan zo opgepimpt, zonder dat je te veel hoeft te prutsen.

Wat me deze keer opviel was dat er veel quotes ophingen met slecht afgescheurde plakband. Deed me wat denken aan de washi-tapehype, maar dan een beetje aan de slordige kant. Toch zou ik deze quote ook zelf ophangen. Ik vind het niet zo fijn om herinnert te worden aan “verjaren” en daarom vind ik deze verwoording veel leuker! De kast aan de rechterkant doet me denken aan de kast die in het beeldlokaal staat op school. Het zijn allemaal niet al te hoge schuiven waar je heel veel soorten papier in kan opbergen met een vintage tintje.

Dit is een bovenstukje in mooi zacht roze dat eigenlijk toebehoort aan de bureau die eronder staat. Het rekje kan je ook apart kopen en je kan er veel kanten mee op. Je kan er je bureauspullen, nagellakken, parfums,…  op kwijt. Toch hoeft deze eigenlijk niet echt op een bureau te staan. Je kan hem in je badkamer zetten met al je shampoo-flessen en dagcrèmes of in je keuken en er al je glazen, borden en kruidenpotjes op uitstallen.

De zetel heeft echt een herfstig gehalte. Of ik het later zelf zou kopen weet ik echter niet, het is toch wel een gedurfd kleurtje. Het bureau is simpel maar vind ik toch iets hebben.

De lamp links, heeft iets vintage. Maar wel opgelet want hij is in glas! Dat bovenste deeltje kan er af, en heeft eigenlijk een verlichte onderkant. De lamp rechts is er één waar je ook je gsm op kan laden. Het lukte echter wel niet met mijn Iphone, maar dat komt misschien omdat er een hoesje om mijn gsm heenzit? Verder heeft hij ook nog een usb-poort, waardoor je nog iets extra kan opladen.

Hoe schattig is dit wel niet! Zeker de wolk vind ik zo cute! Zou zelf leuk zijn om in de kleuterklas te gebruiken voor de weeraanduiding,…

Om even in de overload van schattigheid te blijven en in onze kindertijd, is er nog dit porseleinen servies in vrolijke kleuren. Samen met een stoffig gebakje kan je een hele cakeshop openen! En ik begin stilletjes te overwegen of het ook niet leuk zou zijn om in de toekomstige kleuterklas een “echt” servies te gebruiken. Ja er bestaat een kans dat er eens een bordje valt, maar dat gebeurt thuis toch ook?

Uiteindelijk is er dit aflsuitertje nog. Een super tof behangpapier en milkshake-wijnglazen!

Vinden jullie het ook leuk om in de Ikea rond te dwalen?

Be Sociable, Share!

5 Gedachten over “Ronddwalen in de IKEA

  1. Merel -CRVY

    Mijn ouders wonen in Delft, dus als ik daar op bezoek ben, ga ik standaard even langs mijn favoriete zweedse meubelgigant. Niet omdat ik iets nodig heb, maar gewoon, om balletjes te eten (en die lekkere amandeltaart!) en rond te struinen. Die opzet voor een bureau is zó mooi trouwens, die moet ik hebben!

  2. La Mademoiselle Auteur bericht

    Ik ben eigenlijk nooit blijven eten. Of dan is het de wafel of het ijsje die je kan kopen bij de winkel aan de uitgang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *