Zwarte Piet

Morgen is het Sinterklaas. Daarom dacht ik aan een kleine sobere nailart. Namelijk met de zwarte Piet! Zwart is altijd wel in, en valt soms, tegen verwachtingen in, het minste op. De zwarte piet kan je op iedere nagel lakken, maar je kan het ook soberder aanpakken. Je kan hem ook op één vinger lakken. Op je duim, of ringvinger, of een andere vinger. De duim zal het makkelijkste zijn, mits je wat meer plaats hebt in de breedte. Maar wil je het nog steeds chique? Doe het dan op je ringvinger. Deze wordt ook gebruikt om extra steentjes,… op te doen bij bv. manicures. Ben je benieuwd? Kijk dan even verder.

De kleurtjes die je nodig hebt. Dit is eigenlijk eendert. Het zwarte is evident, wat je ook kan doen is een bruine piet. Maar dan raad ik je wel aan een donkerbruin te gebruiken 😉 . Wit voor de oogjes, rood voor de mond. Wel typisch de rode mond! Lekker opvallend om dikke rode zoenen te krijgen op je wangen! Hihi!. Wat je nog extra kan doen is de hoed, deze kleur mag je kiezen. Kies misschien wel een opvallend kleurtje tegen over het zwarte/bruine. Je kan je behelpen bij moeilijkere deeltjes met een dottingpen, of een tandenstokertje. Wat ook handig is zijn de Nailart pennen van Essence. Deze kosten 1€99 en zijn handig in gebruik 😉 .

Dus de eerste foto, je nagel helemaal zwart lakken.

Hierna kan je de 2 oogjes doen. Met je nagellakpenseel 2 bolletjes op je nagel laten ‘vallen‘. Hierna kan je er een zwart puntje opzetten.

Dan de mond. Hier heb ik rode nagellak voor gebruikt.

Hierna heb ik de muts gedaan. Net als bij een french, je nagel bij de tip lakken. Dit mag gerust slordig, mits er daarna een wit krullende golfjes opkomen.

Dit kan in een beweging van allemaal ‘u‘-tjes naast elkaar, of  ‘e‘ (dit heb ik bij de rolkraag gedaan).  Dus doe de rolkraag nog en hup! De piet is klaar 🙂 .

Wil je nog iets extra toevoegen? Dan kan je een pluim lakken. Doe dit dan wel in een andere kleur dan de muts. Ik heb paars en een ander rose gebruikt. Met de Nailart pen van Essence. Dit kan ook met een tandenstoker, of een dottingpen, of zelfs met tippainters. Je trekt een lijntje, en je maakt een soort van rooster. Net zoals bij de littekens bij de Halloweenartikels 😉 . Dan met bv. de rose, ga je de lege plekken vullen. En hup! De piet heeft een pluim op zijn hoed!

Is het gelukt? … Tuurlijk wel! Dikke pluim 😉 !

Krijgen jullie pakjes voor Sinterklaas?

Be Sociable, Share!

Een gedachte over “Zwarte Piet

  1. Lisa

    Leuk gedaan je nagels! 😀 En we vieren helaas geen Sinterklaas meer, wel kopen wij chocoladeletters enzo :p Veel plezier met Sinterklaas morgen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *