21 juli 2011…

Het is alweer 21 juli en de tweede voor deze ‘Belgische’ website. Met een extra nadruk op het Belgische… Misschien weten jullie het al, of kwam het op het nieuws, zagen jullie de toespraak van de Koning,… Maar het is de Nationale Feestdag van België! Hupla het is feest in ons regenachtig landje. Hoewel de zon nog mooi schijnt, en hopelijk nog de hele dag verder schijnt. Hieronder een klein voorproefje van de Brabançonne!

Weliswaar heb ik wel wat meer in petto voor jullie, namelijk een ooglook. Jullie zullen waarschijnlijk de vlag wel herkennen! Zwart – geel -roodOp zich vind ik de ooglook wel geslaagd, enkel komt het niet echt zo over op de foto’s…

Ik weet niet goed of jullie het goed kunnen zien, mits bijvoorbeeld het oogpotlood en de mascara niet echt opvallen… Maar het is het principe dat telt, nee? Ik heb gebruik gemaakt van de sunclub-eyeshadow met de naam 03 tahiti glow. Dit voor het gele gedeelte. Van deze oogschaduwen ben ik best tevreden, het enige is misschien dat ze in het palletje zelf wat gaat poederen en korrelen. Wat het geheel wat minder mooi maakt, maar verder is het pigment wel goed. (Deze was 1€50 in de solden)

Verder heb ik voor het rood en het zwart gebruikt gemaakt van een LE pallet van Essence, ‘I love Berlin‘. (Nu zou het moeten zijn ‘I love Belgium’  *hihihi* ) Het palletje zelf heet O1 Style Victim. Ik heb hier, zoals je ziet, de gehele linker rij gebruikt. Ook het onderste champagne-achtige kleurtje. Dit heb ik gebruikt als highlighter.

Dan heb ik tenslotte gebruik gemaakt van een mono-oogschaduw van de Hema, namelijk van de Jip & Janneke – collectie. Deze heet gewoonweg Black. Toch vind ik dat hij meer weg heeft van een donker grijze kleur.

De ooglook is heel simpel te doen. Ik ben begonnen met de champagnekleur die ik als basis gebruikte en verder door heb getrokken tot onder mijn wenkbrauw als highlighter. Dan begin je in je binnenste ooghoek met de gele kleur. Je gaat tot ongeveer de helft. Dan begin je met je rode kleur, deze trek je door. Met de zwarte kleur accentueer je je buitenste ooghoek en je arcadeboog. Met de oogschaduw van de Hema, heb ik mijn arcadeboog (aan de ‘binnenkant’ van het ooglid) ‘verzacht’. Dit laatste klinkt wat raar, maar als je zwart te straf is, kan je het wat uitblenden. Dit heb ik gedaan met het donkergrijze. Aan de onderkant van je oog, doe je dan stapsgewijs van binnen naar buiten de drie kleurtjes. Doe wat zwarte oogpotlood op, krul je wimpers, en doe je favoriete mascara op.

Hierna heb ik wat blush opgedaan en wat lippenbalsem. En hup, ik was klaar voor de 21ste van de maand juli!

Hieronder nog een leuk liedje van Clouseau dat natuurlijk over ons mooie landje, België, gaat:

Be Sociable, Share!

2 Gedachten over “21 juli 2011…

  1. Peggy Timmermans Visagie

    Leuk leuk! Ik moest dit op de middelbare school vanbuiten leren, dat weet ik nog goed! Grappig om nog eens te zien en horen! Met Clouseau heb ik verder niets maar je ooglook idee vind ik wel geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *