Charly’s chocolate factory

Mmmmm, wat een heerlijke naam! 020 Charly’s Chocolate Factory is een oogschaduw van de Intensif’ Eye -collectie van Catrice.

Het potje is van dik doorschijnend plastiek. Wat mij vooral aantrekt aan dit potje, is het geschrift op het dekseltje. Met het licht veranderen de zilvergekleurde letters, naar alle kleuren van de regenboog.

De kleur op zich zou ik niet meteen vergelijken met chocolade. Het heeft eerder een bronzige kleur. Wel bestaat de oogschaduw uit een mengeling van verschillende tinten. Naast het bronzige kleurtje vind je er ook een bruine kleur in terug. Als je het van dichterbij bekijkt, zie je subtiele goude glitters. Wat het bronzige gedeelte er uit doet springen.

De oogschaduw op zich is niet ‘plat’ van vorm, maar bol. Ze doen me wat denken aan de Color Cosmos Eyeshadow van Maybelline. Enkel kan je bij deze oogschaduw van Catrice de 2 aardkleuren niet van elkaar scheiden.

Wat het pigment betreft, kan je er niet naast zien! Dit is een oogschaduw die je zowel droog als nat kan aanbrengen. Aan de linkerkant zie je die dat ‘droog’ is aangebracht en rechts, deze dat ‘nat’ is aangebracht. Veel verschil zie ik niet, behalve dat ze beide heel goed gepigmenteerd zijn. Wel kan je met de ‘natte’ veel meer kleur aanbrengen. Dit zie je vooral aan de lengte van de veeg. Als je er wat op veegt, dan blijft het goed op zijn plaats zitten. Degene dat ‘nat’ is aangebracht blijft wel wat beter zitten. Ik had ook wat verwacht dat de oogschaduw op zich wat ging korrelen als ik er wat ging ‘afhalen’, maar dit was helemaal niet het geval!

Als ik hem zo zie dan snap ik ergens wel dat chocolade in zijn naam is verwerkt. Een donkere melkchocolade met een kleine dosis goude glitter. Eens aangebracht is hij ook wat minder bronzig dan in het potje.

Hebben jullie al oogschaduw van deze collectie?

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *