EcoTools kwasten

Ik heb wat nood aan deftige kwasten. Of toch in ieder geval meer kwasten. In de Cora (waar ik eigenlijk nooit kom) ben ik natuurlijk blijven hangen in de beauty-afdeling en kwam ik “EcoTools” tegen. EcoTools staat voor “Look beautiful. Live beautifully” en is 100% diervriendelijk. Best allemaal aantrekkelijk. Maar zijn de kwasten dat zelf ook?

Om toch wat budgetvriendelijk te blijven heb ik niet alle kwasten apart gekocht maar in starterkits. Hierdoor had ik de basiskwasten en kon ik hieruit vertrekken om er misschien meer aan te schaffen. Ik kon de kwasten namelijk ook niet inspecteren, want alles zat netjes verpakt! Wat mij allereerst opviel was dat de verpakking er ook best “eco” uitzag, zonder te weten dat het een eco-achtergrond had. Het kartonnetje omheen de verpakkingen is voor 80% gerecycleerd en is 100 recycleerbaar. Verder zie je op de achterkant van de verpakking ook dat ze diervriendelijk zijn. Maar verder heb je spijtig genoeg geen informatie over het merk zelf op de verpakking. Dit vind ik toch best wel een misser, want wat als je het merk niet kent?

De kwasten van de starterskit zitten in een leuk zakje, dat aan de voorkant doorschijnend is. Hierdoor zie je duidelijk welke kwasten er in het zakje zitten. Ook heeft het een leuk printje binnenin de zak van bladeren (wat ook wel wat ecostijl is, maar leuk en natuurlijk). Het zakje is sluitbaar met een rits en heeft aan de achterkant ook nog een zakje. Wat ook handig is voor op reis of voor onderweg! De kwasten zijn geschoven in een soort van flexibel plastieken houdertje. Hierdoor zitten ze niet op een hoopje.

Boven naar onder: Blush – concealer – angled/schuine eyeliner – wenkbrauw – oogschaduwkwast

De concealer- en oogschaduwkwast zijn redelijk stevig en compact. Wat niet wil zeggen dat ze hun werk niet doen! Bij de oogschaduwkwast is dit vooral handig bij poederige oogschaduw. De wenkbrauwborstel lijkt lomp en tegen over de rest wat cheap. Maar dat lompe komt vooral omdat ik het niet gewend ben aan die lengte van de borstel zelf. Met de eyeliner kwast heb ik bij het uittesten een poederlijntje aangebracht en hoewel ik dacht dat de haartjes wat de dik gingen zijn, tekende het een mooi fijn lijntje! Dan is er nog de blushkwast en wat is ‘ie zacht! Hij doet me wat denken aan de kabushi kwast van de Hema, maar dan minder compact.

Van links naar rechts: Smudge – kleine oogschaduwkwast – highlighting – angel/schuine crease – grote oogschaduwkwast

Naast de “starterskit” heb ik ook de “Essential eye set” gekocht. Ik had al heel wat oogschaduwkwasten, maar ik ben zeker niet teleurgesteld dat ik deze set heb gekocht. Ik had namelijk nog geen enkele van deze kwasten, laat staan dat ik wist dat deze bestonden. De kwasten zijn zeer zacht en aangenaam om te gebruiken. De schuine arcadeboogkwast (crease kwast) is zeer handig. Hij brengt de oogschaduw als het ware al vervaagd aan in de arcadeboog. Ik hoef dus niet meer eerst kleur aan te brengen en dan uren zitten blenden met een bledingkwast (afhankelijk van het doel natuurlijk). De highlightingkwast is ook één dat ik heel vaak naar heb zitten grijpen. Hij is klein, maar groot genoeg om netjes (en zacht) highlighter aan te brengen.

Buffer kwast

Buiten deze twee setjes vond ik toch wel dat er nog een foundationkwast ontbrak. Deze “Custom coverage buffing brush” kan zowel foundation als poeder aanbrengen. Een bufferkwast heeft een platte bovenkant en de haartjes staan zeer dicht op elkaar. Hierdoor krijg je een goede dekking. Je kan hem gebruiken door te deppen of door draaiende cirkelbewegingen te maken. Het is wat te warm voor foundation, dus heb ik hem vooral gebruikt om mijn concealer aan te brengen. De haartjes staan inderdaad dicht en compact op elkaar. Maar deze is ook zeer zacht!

De haren van de kwasten zijn enorm zacht (synthetisch) en brengen make-up goed aan. Hierbij zijn ze ook enorm licht omdat ze gemaakt zijn uit bamboe. Het tussenstukje is van gerecycleerd aluminium. Op iedere kwast staat er de benaming ervan. Hier hoef je je niet aan te houden, maar ik vind het een leuke toevoeging.

  • Six piece starterset: 17€99
  • Essential eye set: 15€99
  • Custom coverage Buffing kwast: 14€95
Be Sociable, Share!

4 Gedachten over “EcoTools kwasten

  1. Merel -CRVY.NL

    Die wenkbrauwborstel is echt huge, wat voor wenkbrauwen moet je dan wel niet hebben, haha. Ze zien er voor de rest in elk geval wel fijn uit, zeker voor die prijs en gezien het ecologische aspect ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *