DIY: Boeken opsmukken

Volgende week is het voor de meesten weer school en daarom dit “back to school” getint berichtje. Maar natuurlijk kan je deze DIY met alle soorten boeken aanpakken en niet enkel voor schoolboeken. Je notitieboeken, agenda’s, planners, leesboeken gaan er allemaal aan!

Wat heb je allemaal nog nodig buiten een boek?

  • Naald
  • Draad/lint
  • Stift
  • Doorschijnend “hard” plastiek kaftpapier
  • (kaftpapier)

Even nog over dat doorschijnend kaftpapier. Tegenwoordig kan je zo’n rollen overal wel kopen. Het beschermt je boeken heel goed! Na een jaar lijken ze namelijk nog spiksplinternieuw. Omdat het doorschijnend is kan je er zelf ook een kaftpapier onderdoen. Ik heb het doorschijnend gelaten, omdat ik mij heel vaak vergis in welke boeken ik moet meenemen! Als je zo geen plastieken rol vindt, moet je eens kijken bij de tafellakens (doe-het-zelf-zaak). Ze beschermen namelijk niet alleen goed je boeken maar ook je tafel. Let wel op, het is niet hetzelfde als zo’n plastificeerrol, want deze plakt namelijk niet vast aan je boeken!

Maar laten we beginnen!

1. Om te beginnen kaft je je boek(en) en beslis je waar je wilt gaan “naaien”. Bij dit boek heb ik ervoor gekozen om de titel extra te benadrukken.

2. Duidt met een stift aan waar je wilt dat de stiksels komen. Anders kan je voorhebben dat je helemaal scheef naait of niet op de plek dat je wou.

3. Neem naald en draad. En start maar!

Wil je je boeken niet echt herkennen of alleszins toch de saaie wiskundekaft niet, dan kan je het ook anders aanpakken. Kaft je boek eerst met een neutraal kaftpapier met nadien de doorschijnende en naai er op los!

Maar je kan het ook eenvoudiger houden en gewoon je naam/vak/… omringen met een draad of lintje. Hierbij kan het kaftpapier ook een drukker motief hebben.

Is je kaft ook helemaal opgefleurd met naald en draad, dan mag je deze gerust twitteren!

Be Sociable, Share!

2 Gedachten over “DIY: Boeken opsmukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *