DIY: Potloden omtoveren met nagellak

Deze DIY bevat glitters (hoeft niet), is cheap en is super fun om zelf te doen! Na deze DIY heb je geen saaie potloden meer!

Het is super simpel en het enige wat je nodig hebt is het volgende:

  • Potlood
  • Plakband of washi-tape
  • nagellak (en topcoat)

Als eerste plak je de plakband, washi-tape in mijn geval, om de plek die je wilt doen glitteren af te bakenen. Anders lukt het nooit om een mooie en afgebakende lijn te bekomen. Wat fijn is aan deze DIY is dat je je duurste nagellak niet hoeft boven te halen. Ik gebruik “67 make it golden” van Essence. Afhankelijk van de nagellak en hoeveel jij jouw potlood wil doen glitteren, doe je er een aantal lagen op. Met deze lak van Essence ben ik tot een viertal lagen gegaan om er een echt glitterpotlood van te maken.

Wil je echt een op en top glitterpotlood, dan hoef je je niet te houden aan enkel het uiteinde van het potlood. Je kan namelijk meerdere washi-tapes op je potlood plakken. Heb je ze vol geglitterd? Dan zien ze er normaal zo uit:

Je kan de potloden zo behouden. Maar het kan zijn dat door de hoeveelheid aan lagen dat er een soort van randje telkens ontstaat bij de glitters. Hierdoor kunnen ze misschien gemakkelijker loskomen. Daarom heb ik er ook nog een doorschijnend laagje nagellak (topcoat) over gedaan. De randen voel je veel minder en de glitters kunnen niet meer loskomen!

De potloden die ik hier gebruik zijn naturel van kleur, waardoor de topcoat wel wat opvalt en daarom heb ik er nog een “volledig” laagje aan gegeven!

Ik vind de potloden super leuk om te gebruiken. Ze staan niet alleen leuk in je pennenzak, maar ook op jouw bureau!
Laat ze vooral goed drogen en dan mag je je schriften volschrijven! Je kan natuurlijk ook een andere nagellak gebruiken. Wees creatief en kies wat je zelf leuk vind. Ik denk dat wat glitter in je dag, best geen kwaad kan!
Maak je ze zelf, stuur ze dan gerust door via twitter, tag me op instagram of stuur een mailtje!

Be Sociable, Share!

Een gedachte over “DIY: Potloden omtoveren met nagellak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *