Waar is de tijd gebleven…

Ik was onlangs aan het opruimen, want ja dat moet ook gebeuren! En ik kwam iets tegen dat waarschijnlijk bij jullie ook veel herinneringen zou opwakkeren!

Waar is toch de tijd gebleven waarbij we deze paletten gebruikten? Bij mij waren het mijn eerste make-upjes toen ik “inimini” klein was! Het zijn als het ware de eerste paletten waarmee je echt mag knoeien en je gezicht mee bekladden. Want ‘no way’ dat je met die van je mama je vinger in mag duwen.

In het begin grijpen we allemaal naar onze vingers, maar dan ontdekken we de kwastjes en wat ze doen. Ik weet nog dat ik op een bepaald moment in de knoei zat omdat er meer kleurtjes waren dan kwastjes. Die sponzen-kwastjes kon je moeilijk uitwassen en mengen was ook geen optie. Dus dan maar een kleurtje op iedere kant van dat sponsje, of wacht misschien een combinatie met andere paletten! Uiteindelijk zijn we op hele jonge leeftijd al bezig met zoveel, waaronder zelf make-up. Niet dat ik dit laatste erg vind, ieder kind is erdoor gefascineerd. Waarom zou je denken? Wel denk dan maar eens aan je eerste grote voorbeeld… Het is niet Dora, Barbie of K3, maar je mama. En als het je moeder niet is dan is het wel een oudere zus of een oma, of waarom niet je broer?

En nee, ik schuif de schuld van make-up en schoonheidsidealen af op onze mama’s! De maatschappij, media en heel je omgeving spelen een rol. En nee, ik zou het ook niet weghouden van mijn toekomstige kinderen, ik heb er namelijk zelf zoveel plezier aan gehad. En niet alleen ikzelf moest eraan geloven, de poppen die konden ook wel een laagje make-up gebruiken! Het fijne eraan is dat het niet is zoals een schaar nemen en het haar van je barbies een nieuw kapsel te geven, maar dat je het ook helemaal eraf kan wassen door er samen mee in bad te gaan. Want hé, wie ging er niet eens met zijn barbie in bad?

En als je eens kijkt naar die pigmentatie, je leert er zelf kleuren mee kennen en in hoeverre ze zacht of hard overkomen. Want hoe vaak zal je waarschijnlijk niet gedacht hebben: “Hé, dat kleurtje werkt niet!” of “Ik moet nog meer gebruiken om het te zien”. Nu ben ik net die kinderpaletten aan het promoten, maar ik ben zo enthousiast over welke herinneringen ze met zich meebrengen. Later zou ik wellicht een iets deftigere palette geven om in te prutsen, maar volgens mij was dat er gewoon niet 20 jaar geleden. Ik vraag me überhaupt af of deze nog bestaan?! Nu heb je namelijk die van Catrice, Essence, 2be en tal van andere die niet zo duur zijn en toch nog van een degelijke kwaliteit.

En natuurlijk moet een kleurtje op je lippen veel glitters hebben! Volgens mij is de volgende stap na deze palette de lipgloss in tube. Ik zou het trouwens helemaal niet erg vinden moesten er kleuters “opgemaakt” naar school komen of dat ze ermee in de klas experimenteren. Natuurlijk snap ik ook wel dat er grenzen zijn, maar eens spelen mag toch?

Wat roepen ze bij jou op en zou speelmake-up mogen?

Be Sociable, Share!

3 Gedachten over “Waar is de tijd gebleven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *