18 Tips om de vakantie door te komen

Het moment waar we het hele jaar op gewacht hebben, is zover. Het is eindelijk vakantie! Maar de vakantie is eigenlijk best wel lang, tot het moment dat het afgelopen is en dat je je plots weer herinnert wat je allemaal nog wou doen! Hier vind je tips om je vakantie door te komen zonder een minuut verveling.

1. Ruim je kleerkast op
Ik zeg niet dat je je hele kamer op moet ruimen, maar nu met de solden en het warme weertje is het wel eens fijn om je hele kleerkast leeg te maken en deze weer netjes op orde te leggen. Je zal zien, nadien ben je helemaal weer zen en heb je weer tientallen nieuwe combinaties in je hoofd om er weer super uit te zien! Of je ontdekt net wat je nog nodig hebt en moet gaan zoeken tussen de koopjes.

2.  Ga naar het zwembad
Het is lekker warm buiten en dan is afkoeling toegestaan! Nodig een paar vrienden uit, of ga juist relax op je eentje wat zonnebaden aan het zwembad, genieten van het bubbelbad of wees juist super avontuurlijk in de glijbanen!

3. Bekijk je favoriete series
Tijdens het school-/werkjaar heb je waarschijnlijk wel wat achterstand gelopen op je series. Vakantie is het ultieme woord om van start te gaan met je inhaalmanoeuver. Wel te verstaan kan je ook op zoek gaan naar nieuwe series!

4. Ga naar de bioscoop
Ofwel is het buiten een rotweertje ofwel smelt je ter plaatse. Wel de bioscoop heeft een dak en airconditionning! Vergeet niet de bios heeft ook eten (ook ijsjes) en fijne films. Heb je geen zin of ben je te lui om tot bij de bioscoop te gaan, creëer het dan thuis. Neem wat dekentjes, kussens, maak popcorn, haal frisdrank boven en kijk wat films op laptop of tv. Wat fijn is aan het thuis kijken van films is dat je natuurlijk ook gezonde en lekkere snacks kunt maken!

5. Snacks
Maak lekkere healthy snacks, die je waarschijnlijk superveel inspiratie zullen geven voor het komende schooljaar of voor wanneer je wilt snoepen tijdens het werken. But ladies and gentlemen, je mag natuurlijk ook altijd je guilty pleasures maken!  Het is niet omdat het zomer is en we dat perfecte lijntje willen krijgen (dat we nooit zullen hebben, want meisjes of jongens wij zijn allemaal al perfect!) voor dat mooie badpakje, kleedje of feestje, dat je af en toe niet buiten de lijntjes mag kleuren. In de vakantie hebben we namelijk ook tijd om de supermarkt uit te kammen en hier vind je waarschijnlijk sowieso al je ingrediënten om aan de slag te gaan.

6. Hou een picknick
Wat is er nu leuker en gezelliger dan een picknick met je vriend(in) en/of vriend(inn)en? Verzamel verschillende knabbeltjes, maak leuke drankjes of haal ze gewoon in de winkel, een picknickkleed en zoek een leuke plek in het park of bos in de buurt. Heb je dat niet, hou het dan in de tuin of op je balkon! Instagramfoto’s gegarandeerd!

7. DIY
Maak de DIY’s die je gedurende het hele jaar al hebt zitten pinnen op pinterest of dat je bent tegengekomen op blogs, zoals deze hier. Je hebt lekker de tijd om te zoeken waar je de benodigdheden kan vinden als je ze dan al niet in huis hebt en je hebt al zeker de tijd om ermee te zitten prutsen als je een prutskous bent zoals ik!

8. Youtube
Youtube heeft super leuke filmpjes en er is voor ieder wat wils. Ik kan er uren zitten doorklikken naar filmpjes en voor ik het weet is de dag al voorbij!

9. Pinterest
Wie kent er Pinterest nu niet? Als je het niet kent, het is zo’n website waar je leuke foto’s/ideën/… kan verzamelen op een eigen profiel. Je kan er veel inspiratie uit halen en ik breng zonder dat ik het besef er veel tijd op door!

10. Ga erop uit!
Ga naar buiten en beleef avontuur! Waarschijnlijk kom je zelf in je eigen stad of dorp nieuwe plekjes tegen of leuke buurtjes. Ken je je eigen stad goed? Zoek dan avontuur in een ander stad ver weg of nog dicht in de buurt. Ook al is België bijvoorbeeld klein, ik ken er zeker nog niet alle hoekjes en kantjes van! Durf je niet alleen, vraag dan wat rond in je vriendenkring. Wie weet geef je elkaar nog eens een leuke toer in elkaars stad of dorp!

11. Kringloopwinkel
Het klinkt misschien wel raar, maar in tweedehandszaken stoot je nog vaak tegen leuke dingen aan. Je kan er spontaan inspiratie uit krijgen voor DIY’s,… Maar er kan ook een heel renovatieproject uitkomen om bijvoorbeeld jouw eigen nachtkastje helemaal op te pimpen!

12. Festivals
De zomer is volgepland met festivals. Niet alle festivals zijn even duur als Tomorrowland, maar kunnen wel even tof worden. Het is maar wat je er zelf van maakt!

13. Pretpark
Ook tijdens de zomervakanties zijn pretparken open. Wil je eens lekker zot doen en ben je niet bang van het “kinderlijke”, ga dan met je zusje/broertje/nichtje/… of juist met je beste vriend(in) naar een kinderpretpark. Fun gegarandeerd!

14. Boeken
Ben je niet zo voor het avontuur in levende lijve? Je hebt nu een zee van tijd om lekker aan het strand, op een handdoek in het gras of lekker in de zetel je favoriete boeken te lezen. Ben je niet voor al die pagina’s vol met letters, tijdschriften kunnen ook een optie zijn en ze hebben ook nog eens leuke foto’s!

15. Me-time!
Neem rustig de tijd om een manicure of pedicure bij jezelf te zetten. Geef ze een leuk vrolijk kleurtje en dan heb je er nog lang geniet van! Niet enkel de voeten en handen moeten verzorgd worden. Voor haarmaskers, gezichtsmaskers, scrubben,… heb je nu veel tijd en nadien ben je helemaal zen!

16. Sleep-over
Nodig wat vriendinnen uit en hou een sleep-over. Wat is er leuker dan een kussengevecht, roddels, tips, make-uppen en elkaars manicure of pedicure te doen?

17. Marathon
Hou een filmmarathon. Nodig je vrienden uit en kies een serie of films uit. Iedereen wilt waarschijnlijk wel nog eens Harry Potter, Lord of the Rings, Twilight,… zien. Of misschien is dit net de kans om die horrorfilms te zien, dat je niet alleen durfde te bekijken. Je bent namelijk de hele nacht vergezeld en dus ook beschermd! Een nacht/dag om nooit te vergeten.

18: De allerlaatste tip
Geniet van ieder moment, neem van zoveel mogelijk foto’s en maak er een zomerplakboek van!

Be Sociable, Share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *