Pompoensoep

Halloween, en pompoensoep! De lekkerste combinatie! Ben je benieuwd en op zoek naar leuke ideetjes voor je pompoensoep? Hier vind je het recept met nog een paar Creepy tipjes! 🙂 Smul lekker verder!

Wat heb je allemaal nodig?

8 fijne worteltjes = 3 dikke wortels = 250g ongeschild

3 ajuinen (= 2 dikke ajuinen)

4 stengels van selder (groen of wit), de blaadjes niet, deze dienen voor groentensoep

1kg pompoen met schil!

Een teentje knoflook ( 2 naar smaak)

Peper en zout, dit mag grof zeezout zijn! Geeft meer smaak

1l Kippenbouillon of 1liter water met 1 blokje kippenbouillon (groentenbouillon mag ook)

Maximum 1dl5 water

Parmesan of masarpone

Hoe?

1. Wast al je groentjes.

2. Snij je knoflookje in 2, en haal het stengeltje er uit. Deze is namelijk te bitter voor in je soep. Ben je bang van vampieren? Hang deze dan maar aan je deur! De rest van het lookje mag je fijnsnijden.

3. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kookpot. Is je olie warm genoeg, voeg er dan je lookje aan toe. Let wel op dat het niet op jou gaat spatten!

4. Snij je uien. Dit mag grof zijn. Hierna wordt het toch gemixed. Voeg deze dan bij in je pot.

5. Snij je selderstengels en voeg deze toe wanneer je uitjes er glanzend uitzien.

6. Heb je biowortels gepakt? Dan hoef je deze niet te schillen/raspen. Snij deze worteltjes in schijfjes en voeg deze dan toe in de kookpot.

7. Nu mag je je pompoen snijden in blokjes. En laat vooral de schil eraan. Deze gaat zacht worden bij het koken en een lekkere smaak geven aan je pompoensoep. Het makkelijkste is dat je maantjes snijdt en deze dan in blokjes snijdt.

8. Zet het op een laag vuurtje en voeg er wat peper en zout bij. Roer eens en doe het deksel op je pot. Anders vliegt je smaak misschiens weg van de schrik!

9. 5min later mag je maximum 1dl5 erbij voegen. Dit is zodat het niet zou aanbranden. Laat het 10min verdergaren. Nu mag je er 1l water aan toevoegen en 1 bouillonblokje. Wacht nu 30min.

10. Zet je vuurtje uit en dan mag je je soep mixen! Proef en dan kan je eventueel nog bijkruiden. Let wel op! Het is heet.

Zo je soepje is klaar! Nu kan je er nog veel mee doen! Je kan bij stap 10, na het mixen wat zwanworstjes aan toevoegen. Zo lijkt het alsof je vingers in je soep hebt! Je kan het opdienen met parmesankaas, of als je dit niet lust kan je een bolletje mascarpone erbij doen. Wat je ook kan doen is het opdienen in een pistolet. In de Carrefour/GB heb je speciale italiaanse broodjes hiervoor. De korst is wat dikker, dus heb je minder kans dat het een gaatje maakt en uit je broodje loopt. Hierbij moet je dan het hoedje afsnijden, de soep er in gieten, wat kaas er op en het hoedje er weer op. En dan is het nog surprise, surprise!

Mooi, creatief en lekker!

Wat denken jullie ervan?

Be Sociable, Share!

2 Gedachten over “Pompoensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *